Как да избегнем стреса на работа след връщане от дълъг отпуск?

Това е последният ден от вашата така необходима ваканция след пандемията. Какво ви очаква, когато се върнете у дома: хиляди имейли, оправяне на багажа, купища пране и празен хладилник, но междувременно се обадихте на рецепцията, за да видите дали стаята ви е свободна за още няколко дни, потърсихте алтернативен транспорт до дома и внимателно проучихте сайтовете за недвижими имоти за потенциални покупки – всичко това преди да сте изпили първата си чаша кафе.

Не можете безкрайно да удължавате ваканцията си!

Ето как да избегнете след-ваканционната депресия и да направите прехода си обратно към работа и живот- лесен и плавен.

В зависимост от това колко далеч пътувате, може да имате значително време до и от вашата ваканционна дестинация. Ако някой друг шофира или летите със самолет, използвайте това време, за да се подготвите за предстоящата седмица. Промяната на обстановката може да предложи нова гледна точка към нормалните ни навици. Докато мозъкът ви е все още свеж, отделете време, за да прецените как да изразходвате времето и енергията си по-правилно. Прегледайте и подредете своя календар и списък със задачи и дайте приоритет на това, което искате да постигнете първо.

Стресът след ваканция може да бъде овладяван лесно. Необходимо е просто добро плануване и настройка, че работата ви ще започне приятно и без проблеми.

И не забравяйте, търсете удоволствие от всяка изпълнена задача. Нека работа се превърне в ползотворно и добре уплътнено време с последователно успешно изпълнени задания. Тогава работата ще е удоволствие.

Абонирайте се, за да получавате актуална информация!