Как да се погрижим за безопасността на служителите си през зимния сезон.

Отново е това време на годината. Дните се скъсяват, температурите падат, а снегът чука на вратата в много части на страната. Както всички други, така и този зимен сезон ще бъде доста труден за повечето фирми и техните служители. Начинът по който работим, и мерките които предоставяме са от съществено значение за всеки бизнес. Ние гарантираме, че работното ви място е подготвено за предстоящите студени месеци.

Дори и най-добре разработените програми за безопасност в крайна сметка ще бъдат неефективни без активното участие и приноса на служителите. Проучвания разкриват, че работодателите с високи нива на ангажираност на служителите са имали 70 процента по-малко инциденти, свързани с безопасността, отколкото тези с по-ниски нива на ангажираност.

Създаването на среда, в която вашият персонал се чувства достатъчно комфортно, за да сподели отговорността за вашия план за безопасност, може да отнеме време. Най-важният компонент за изграждането на това доверие е комуникацията.

Ефективната комуникация не разчита на еднопосочен поток от ръководството към служителите, а вместо това трябва активно да търси възходяща обратна връзка и информация от тях за по-добро разбиране и подобряване на програмите за безопасност и здраве.

Когато лидерите отделят време да изслушат гледните точки на своите работници, това насърчава среда на уважение и защитава безопасността като основна организационна ценност.

6 съвета за безопасност през зимата, за да предпазите служителите си от злополуки.

1. Наблюдавайте възникващи заплахи.

 –  Жизненоважно е да сте нащрек за всички потенциални заплахи, които биха могли да засегнат вашите служители или работна среда.

2. Защитете мобилните служители и служителите, които работят на открито.

 – Служителите, които трябва са в непрестанно движение или работят на открито, са особено уязвими от метеорологичните условия. Вие сте длъжни да ги запознаете с мерките за безопасност при работа през зимата и да им осигурите подходящо работно облекло и работно оборудване.

3. Подгответе офиса и работните места.

 – Знаете ли, че падането, включващо лед, суграшица или сняг, е един от най-големите рискове, пред които са изправени хората през зимните месеци?

Подготовката за зимата е от съществено значение за защитата на вашите служители и трябва да се предприемат стъпки за подготовка и обезопасяване на местата, които крият риск за тях.

4. Насърчавайте безопасността на служителите, които работят дистанционно.

 – Зимата се отразява не само на физическото здраве на служителите, но и на тяхното психическо здраве. Тъй като много служители вече работят дистанционно е важно да се вземат предвид повишените рискове, с които служителите могат да се сблъскат в и около домовете си, когато настъпи зимата.

5. Помислете за други заплахи, които могат да се появят през зимния сезон.

 – Лошото време през зимата не е единственото нещо, с което компаниите и служителите трябва да се борят през студените месеци. Помислете какво се случва с вашия бизнес, когато местните училища са затворени или пътуващите служители са блокирани. Срещите се отлагат, имейлите се забавят и нормалните бизнес операции са нарушени.

6. Подгответе служебните автомобили за зимата.

В допълнение към годишната поддръжка, ето някои съвети как да подготвите служебния автомобил за зимния сезон:

 – Тествайте акумулатора; мощността на акумулатора пада с падането на температурата.

 – Поставете на автомобила зимни гуми с по-дълбок и по-гъвкав грайфер

 – Проверете налягането в гумите; налягането в гумите пада с падането на температурата

 – Добавете течност за чистачки, предназначена за зимни условия

 – Дръжте резервоара си поне наполовина пълен, за да избегнете замръзване на газопровода

 – Уверете се, че в автомобила има:

  • аптечка;
  • обезопасителен триъгълник;
  • пожарогасител;
  • светлоотразителна жилетка.

Абонирайте се, за да получавате актуална информация!